+2510 229492
Mini Cart0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

espa

Τα πιο must φυτά για το υπνοδωμάτιο μας

λουλούδια

5 φυτά κατάλληλα για υπνοδωμάτιο

Όλοι ψάχνουμε τρόπους για να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας και είναι γεγονός ότι τα φυτά μέσα στο σπίτι μάς προσφέρουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Η τοποθέτηση φυτών στο υπνοδωμάτιο πέρα από τον διακοσμητικό χαρακτήρα και την φυσική ομορφιά που χαρίζουν στο χώρο, προσθέτει μία αίσθηση ζωντάνιας και ευεξίας. Υπάρχουν μάλιστα φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τοξικές ουσίες από τον τον αέρα, καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο μας και βοηθώντας μας να αναπνεύσουμε καλύτερα. Κι αν το υπνοδωμάτιο μας είναι σχετικά σκοτεινό, υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται πολύ φως. Πάντως, πολλοί από εμάς αποφεύγουμε να διατηρούμε φυτά στο υπνοδωμάτιο, καθώς υπάρχει μία ανησυχία ότι μειώνουν τα επίπεδα του οξυγόνου στο χώρο. Αυτό όμως δεν ισχύει τόσο πολύ και δεν πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Μπορεί τα φυτά να απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα και συγχρόνως να απορροφούν οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως στην πραγματικότητα, η αλλαγή του επιπέδου των συγκεντρώσεων είναι τόσο ασήμαντη που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί την αποφυγή τοποθέτησης φυτών στο υπνοδωμάτιο μας.

Ποια φυτά κάνουν για το υπνοδωμάτιο μας;

1. Πόθος

Ξεκινάμε τη λίστα μας με τα φυτά για υπνοδωμάτιο με ένα από τα πιο εντυπωσιακά αναρριχώμενα φυτά εσωτερικού χώρου, τον πόθο. Ιδανικό φυτό για την κρεβατοκάμαρα μας καθώς ευδοκιμεί ακόμη και σε μέρη με λίγο φωτισμό. Ο πόθος αποτελεί εξαιρετική επιλογή για κρεμαστά καλάθια και ψηλές γλάστρες, όπου είναι εντυπωσιακός όταν αφήσουμε το φύλλωμα του να πέσει προς τα κάτω. Επίσης, ο πόθος δεν χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη γλάστρα για την φύτευσή του και αυτό βοηθά στην οικονομία του χώρου του υπνοδωματίου. Ο πόθος είναι από τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα από βλαβερούς ρύπους και μυρωδιές και βοηθά να εξασφαλίσουμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα σε εσωτερικό χώρο. Αναπτύσσεται ακόμη και μέσα σε βάζο με νερό, με την προϋπόθεση ότι τα φύλλα του βγαίνουν έξω από το νερό.

2. Σανσιβέρια

Συνεχίζουμε τις επιλογές μας για το υπνοδωμάτιο με τη σανσιβέρια, ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου που έχει την ιδιότητα να φιλτράρει την ατμόσφαιρα και παράλληλα να καθαρίζει τον αέρα από τοξικές ουσίες. Η σανσιβέρια είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούμε να στολίσουμε, με πολύ μικρές απαιτήσεις φροντίδας μπορεί να προσαρμοστεί και σε πιο σκοτεινές θέσεις στο υπνοδωμάτιο μας. Πολυετές φυτό με ταχεία ανάπτυξη που φτάνει σε ύψος συνήθως το ένα μέτρο, η σανσιβέρια διαθέτει χαρακτηριστικά στενόμακρα, μυτερά φύλλα της που έχουν σαρκώδη υφή και γι’ αυτό άλλωστε ονομάζεται και «φυτό φίδι».

Sansiveria

3. Ορχιδέα

Συνεχίζουμε με την ορχιδέα για να διακοσμήσουμε το υπνοδωμάτιο μας, πετυχαίνοντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα με την πλούσια ανθοφορία της! Προτιμούμε την ορχιδέα φαλαινόψις που διαθέτει εντυπωσιακά λουλούδια, σε διάφορα σχήματα και χρωματισμούς, που διατηρούνται μέχρι και τρεις μήνες. Επιλέγουμε φωτεινή θέση στο υπνοδωμάτιο μας για την ορχιδέα με φιλτραρισμένο φως κι όχι απευθείας έντονο φως για να ανθοφορήσει καλύτερα. Επίσης, είναι σημαντικό να της διατηρούμε θέση μακριά από θερμαντικά σώματα, από ψυχρά και θερμά ρεύματα, καθώς και από παγωμένα τζάμια. Ιδανικές θερμοκρασίες για να διατηρήσουμε την ορχιδέα στους εσωτερικούς χώρους είναι μεταξύ 18-27°C.

n orxidea 65

4. Φίκος μπέντζαμιν

Ο φίκος μπέντζαμιν είναι φυτό εσωτερικού κατάλληλο για μεγάλα υπνοδωμάτια καθώς έχει αρκετά μεγάλο όγκο σε φιλική επιφάνεια και δίνει ένα ιδιαίτερο τόνο μέσα στο χώρο. Εντυπωσιάζει με το γυαλιστερό βαθύ πράσινο χρώμα του φυλλώματος του αν και χρειάζεται να έχουμε φωτεινό υπνοδωμάτιο. Ο φίκος μπέντζαμιν ανήκει στην ομάδα των φυτών που έχουν την ικανότητα να απομακρύνει από την ατμόσφαιρα τοξικές ουσίες όπως το ξυλόλιο και το τολουόλιο, τα οποία είναι διαλύτες που συναντάμε σε μπογιές, μελάνια και κόλλες και να εξασφαλίζουν ένα καθαρό περιβάλλον.

μπέντζαμιν 150cm ύψος 50cm διάμετρος ficus benjamina

5. Δράκαινα

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από τη λίστα φυτών για υπνοδωμάτιο, τη δράκαινα ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου που καθαρίζει τον αέρα απορροφώντας τοξικές ουσίες και δημιουργώντας ένα πιο υγιές περιβάλλον για να αναπνέουμε. Εντυπωσιακό δενδροειδές φυτό με σχετικά αργή ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1-2 μέτρα, η δράκαινα ξεχωρίζει για τον κορμό της και τα μυτερά λογχοειδή φύλλα της. Ιδιαίτερα δημοφιλής σε σαλόνια και επαγγελματικούς χώρους, η δράκαινα είναι κατάλληλη για μεγάλα υπνοδωμάτια λόγω της μεγάλης ανάπτυξης της. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η δράκαινα καθώς έχει την δυνατότητα να επιβιώνει ακόμα και σε σημεία με λίγο φως.

Best Indoor Plants for a Healthy Home 1 765x1148 1
back-top-top
espa